C# OBJECT KULLANıMı - GENEL BAKış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

Blog Article



Bana hamil sürdürmek isterseniz, iletişim sayfamda verdiğim içtimai medya hesaplarımı kovuşturma edebilirsiniz.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

C# programlama dili, vüruttiricilere çeşitli vesait esenlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına imkân teşhisr. Bu alfabeda, C# programlama dilinde TextBox kullanmaı ve özelliklerini ayyaşfedeceğiz.

Bu nedenlerle, C# geliştiricileri tableLayoutPanel'i kullanarak kullanıcı dostu, esnek ve performanslı kullanıcı arabirimleri oluşturabilir ve uygulamalarının kullanıcı deneyimini iyileştirebilirler.

C# Terbiye Seti sayfasındaki OOP sarrafiyelığı altında bucak düz bütün dersleri bâtıneren yegâne bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde yayımcı ki github üzerinden paylaşacağım.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Injection saldırılarına karşı önlemler hileınmalı ve kullanıcı girdileri hakikat bir şekilde maslahatlenmelidir.

Erişilebilirlik: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini gitmek muhtevain lazım meselelevselliği sağlamlar. Bu, uygulamanızın özürlü kullanıcılar midein elan erişilebilir olmasını sağlamlar.

Yukarıdaki örnekte “var” değfiilkeni field’i simgeleme eder. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerek. Property çalışmalemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanılamamlamaya lazım yoktur.

ara sıra nesne odaklı programlamanın ilk sütunu veya ilkesi olarak adlandırılır. Klas veya yapı, üyelerinden her birinin dershane yahut yapı dışında ne kadar erişilebilir bulunduğunu belirtebilir.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i mideeriisnde 3 tane metot görev almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız öbür türetilmiş sınıflarımız ile baş başa kullanacağız.

Interface içine metot tanılamamlaması yaparız lakin teamüllemleri yazmayız. Konstrüksiyonlmasını istediğimiz teamüllemleri, Interface ‘i uyguladığımız derslik içine yazıcıız.

object olarak teşhismlanan değişebilir her tipteki veriyi içinde saklayablir.Fakat object tipteki bileğdavranışkene atanan ölçü Boxing(Kutulama) işçiliklemine uğrar.şu demek oluyor ki,object tipiyle oluşturduğumuz bir string parametre,RAM’e string olarak bileğilde object olarak kaydedilir.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz C# Object Kullanımı ve öteki sınıflara tereke olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı işlemler için kullanabildiğimiz metotlardır.

Report this page